Metoda pakowania próżniowego zjednuje sobie nad Wisłą coraz większą rzeszę zwolenników. I nie ma się co dziwić. Jest praktyczna, komfortowa i estetyczna.
Pakowarka zaprezentowana przez firmę Thomson ma listwę zgrzewającą o długości 315 mm, dzięki czemu charakteryzuje się uniwersalnym zastosowaniem – można używać jej w kuchni, ale nie tylko. Świetnie sprawdza się do pakowania świeżego mięsa i ryb, a także warzyw i owoców. Zapakowane woreczki można przechowywać w lodówce, zamrażarce czy szafce. Tych odpornych na wysokie temperatury można też używać w piekarnikach parowych lub we wrzątku, gotując metodą sous vide. Urządzenie przy pomocy zastosowanej pompy (7l/min) odsysa powietrze z wnętrza opakowania foliowego i tworzy jednocześnie szczelne, zgrzane zamknięcie.
Obudowa zgrzewarki wykonana jest z białego tworzywa, choć w ofercie znaleźć można inny model w kolorze czarnym. Klienci mają do wyboru także funkcję stop, w celu zatrzymania procesu zgrzewania w dowolnym momencie. Blokada zgrzewarka zwalnia się automatycznie po zakończeniu procesu działania. Do urządzenia producent dołącza worki na artykuły spożywcze o szerokości 30 cm. Moc urządzenia to 110 W.
© 2024 InfoMarket