Garnek ze szczelnym zamknięciem, zwany szybkowarem, to rozwiązanie znane od lat i cenione przez wielu kucharzy oraz świadomych konsumentów.
Tego typu naczynie nie tylko oszczędza czas, ale i energię potrzebną do podgrzewania. Pozwala także zachować aromat i wyjątkowy smak przygotowanej potrawy. Wszystko to dzięki szczelnemu zamknięciu pokrywką, pod którą tworzy się wysokie ciśnienie i szybko wzrasta temperatura. Pokrywa ma system bezpiecznego zamykania, regulator pary oraz timer. Niektóre modele MPM mają także wskaźnik ciśnienia w pokrywie. Naczynie doskonale sprawdza się w gotowaniu potraw jednodaniowych, np. zup czy gulaszu. Gotowane potrawy nie tracą naturalnych składników odżywczych ani walorów smakowych, a szczelność pokrywki pozwala uniknąć rozchodzenia się zapachów w kuchni. Spód garnka jest trzywarstwowy, dzięki czemu doskonale rozprowadza ciepło. Prezentowanych modeli można używać na wszystkich rodzajach płyt grzewczych, a także można je myć w zmywarce.
© 2024 InfoMarket