Niezbędna w kuchni Marnowanie żywności to jeden z bolących problemów współczesnego świata. Zgrzewarka próżniowa jest urządzeniem, które pozwala mu zapobiec. Wystarczy kilka chwil, aby znacząco zwiększyć trwałość przechowywanych produktów spożywczych.
Marka Adler zaprezentowała zgrzewarkę próżniową AD 4484. W szybki sposób przy jej pomocy zapakujemy wędliny i sery, pozostałości obiadu, owoce czy warzywa do mrożenia. Dobra jakość wykończenia oraz wielofunkcyjność urządzenia sprawiają, że sprawdzi się ono zarówno w jednoosobowym gospodarstwie, jak i w dużej rodzinie. Pakowarka odsysa powietrze z torebek i umożliwia pakowanie próżniowe dzięki usunięciu powietrza z plastikowych worków. Oprócz tego może odsysać powietrze z pojemników próżniowych. Sprzęt zgrzewa górną krawędź worka próżniowego i ucina krawędź rękawów foliowych przeznaczonych do samodzielnego określania pożądanego rozmiaru worka. Urządzenie jest wyposażone w zasobnik do przechowywania rękawa foliowego oraz w przejściówkę umożliwiającą odsysanie powietrza z zewnętrznych pojemników do pakowania próżniowego. Można wybrać, czy korzystamy z wszystkich funkcji, czy też np. tylko zamykamy worek szczelnie bez odsysania z niego powietrza. Linia zgrzewania ma długość maksymalnie 32 cm. Urządzenie może być także wykorzystywane do przygotowywania posiłków metodą sous-vide, która pozwala wydobyć pełnię smaku i aromatu z dań.
© 2024 InfoMarket