KOHERSEN

Noże z kolekcji Elegance Ebony Wood i Professional Olive Wood

Noże z kolekcji Elegance Ebony Wood

Marka Kohersen dynamicznie rozwija swoją ofertę akcesoriów kuchennych. Została ona uzupełniona o noże kuchenne z serii Elegance Ebony Wood i Professional Olive Wood, przeznaczone dla wymagających użytkowników.

Noże Kohersen wykonane są z najlepszej jakości materiałów. Do produkcji kolekcji Elegance Ebony Wood użyto stali osiągającej twardość 60 HRC, a w kolekcji Professional Olive Wood (japońska stal damasceńska) – aż 63 HRC. Takie rezultaty są możliwe dzięki wykorzystaniu materiałów o dopracowanym składzie chemicznym oraz zastosowaniu najnowocześniejszych metod hartowania i obróbki. Ostrza noży Kohersen są również delikatnie elastyczne, co zapobiega uszkodzeniom podczas naprężenia, nacisku. Mają także zwiększoną odporność na rdzewienie. Ręczne polerowanie i ostrzenie sprawiają natomiast, że powierzchnia tnąca uzyskuje idealny, symetryczny profil – jest równa i gładka. Nie mniej od samego ostrza istotna jest dobrze wyprofilowana rękojeść z trwałego materiału. Noże Kohersen z kolekcji Elegance Ebony Wood mają rękojeść wykonaną z afrykańskiego drewna hebanowego, które słynie z wytrzymałości i eleganckiego wyglądu. Z kolei kolekcja Professional Olive Wood ma rękojeści z włoskiego drewna oliwnego, o ciepłej tonacji i niepowtarzalnym usłojeniu, które nadaje nożom kuchennym wyjątkowy urok. Samo drewno oliwne zawiera oleuropeinę, związek chemiczny o unikalnych właściwościach. Dzięki niemu jest naturalnie zabezpieczone przed pleśniami, grzybami i bakteriami. Rękojeści są ręcznie polerowane, a przez to doskonale gładkie i przyjemne w dotyku. W kolekcji Kohersen Elegance Ebony Wood znajdziemy 7 noży kuchennych, widelec do mięsa i specjalistyczną ostrzałkę bagnetową z powłoką diamentową. Pręt ostrzący został wykonany z odpornej na uszkodzenia stali nierdzewnej 430. Solidny rdzeń nie ulega wygięciu ani stłuczeniu. Zewnętrzna powłoka ścierna powstała z syntetycznego diamentu i ma bardzo dużą twardość. Dzięki temu idealnie nadaje się do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrzy nawet z najtwardszej stali. Z kolei w gamie Kohersen Professional Olive Wood znajdują się 3 noże: uniwersalny, do warzyw i szefa kuchni oraz dodatkowo ostrzałka bagnetowa.

Noze-z-kolekcji-Elegance-Ebony-Wood-i-Professional-Olive-Wood-2
2023-12-11
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket