Uniwersalna i kompaktowa maszynka do mielenia marki Adler oferuje dużą wydajność i została wykonana z trwałych materiałów. Oprócz mielenia mięsa sprawdzi się w przygotowywaniu także potraw jarskich.
Solidne urządzenie jest przeznaczone dla tych, którzy chcą przygotować własne wyroby wędliniarskie, farsze mięsne i warzywne, mięso mielone oraz mak. Maszynka jest wyposażona w 3 wymienne sitka. Sitko o średnicy 3 mm jest przeznaczone do mielenia maku i przygotowywania farszów mięsnych i warzywnych. Kolejne, o średnicy otworów 5 mm, jest idealne do pulpetów, pieczeni rzymskiej oraz wołowych burgerów. W przygotowaniu grubo mielonych kiełbas, wędlin podrobowych i pasztetów pomoże sitko o średnicy 7 mm. W zestawie znajdują się tacka zasypowa, popychacz i nasadka masarska. Ta ostatnia będzie przydatna podczas przygotowywania domowych kiełbas. Wydajność mielenia mięsa sięga 1,8 kg na minutę, co pozwala na szybką pracę. Całość urządzenia wykonana została z dobrej jakości, trwałych materiałów i jest łatwa do rozłożenia i czyszczenia. Korpus wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką. Elementy zdejmowane można wyczyścić delikatną szczoteczką, ciepłą wodą i łagodnym środkiem do czyszczenia. Wystarczy wybrać potrzebną nakładkę, ustawić maszynkę w wybranym miejscu i można z niej korzystać. Dzięki gumowym nóżkom urządzenie zapewnia stabilną pozycję. Szybką pracę ułatwiają także dwa biegi: do przodu i rewers, które eliminują konieczność rozkręcania maszynki za każdym razem, gdy coś utkwi w korpusie w trakcie mielenia. Moc maksymalna maszynki wynosi 1800 W.
© 2024 InfoMarket