Różnorodne funkcje i rozwiązania techniczne stosowane w dużym AGD pozwalają zachować higieniczną czystość w domu, zapewnią optymalne warunki do długiego przechowywania żywności czy też zwiększają komfort prania oraz zmywania. (Fot. Samsung)
Czytaj więcej...
Urządzenia wykorzystujące parę wodną stają się coraz popularniejsze. Powodów zaistniałej sytuacji jest co najmniej kilka. Najważniejszym są, oczywiście, wyjątkowe właściwości potraw przygotowywanych z ich pomocą. Gotowanie na parze jest nie tylko zdrowe, ale stało się również modne. (Fot. Amica)
Czytaj więcej...
Dostępne w ofercie producentów dużego AGD modele płyt grzewczych zaskakują nie tylko jakością wykonania, ale przede wszystkim funkcjonalnością i stosowanymi w nich rozwiązaniami technicznymi. Przy wykorzystaniu odpowiedniego modelu przygotowanie nawet najbardziej skomplikowanej potrawy będzie znacznie łatwiejsze. (Fot. Amica)
Czytaj więcej...
Lodówka to miejsce, które wymaga ciągłej kontroli i odpowiedniego czyszczenia. Tam przechowujemy żywność, czyli produkty, które spożywamy, zatem jeśli są one nieodpowiednio przechowywane, mogą się łatwo psuć i tym samym być przyczyną nieprzyjemnego zapachu czy nawet zatruć pokarmowych. (Fot. Bosch)
Czytaj więcej...
Produkowane obecnie modele chłodziarkozamrażarek mają wiele przydatnych funkcji i rozwiązań technicznych. Wśród nich znajdziemy zarówno te, które pozwalają oszczędzić energię, jak te, które dbają o zdrowie użytkowników, stan przechowywanych produktów czy po prostu ułatwiają codzienną obsługę urządzenia. (Fot. Samsung)
Czytaj więcej...
Głównymi parametrami wpływającymi na efektywność chłodzenia i zamrażania są temperatura, wilgotność oraz obieg powietrza. Są one ze sobą ściśle powiązane i powinny odpowiednio współgrać, aby żywność mogła być przechowywana możliwie jak najdłużej. (Fot. Sharp)
Czytaj więcej...
Współczesne kuchnie coraz częściej są otwarte na salon, dlatego też tak ważny jest odpowiedni dobór sprzętów kuchennych, w tym chłodziarkozamrażarki. Dobrze dobrany model lodówki – jednego z największych sprzętów gospodarstwa domowego – ujednolici kuchnię, a nawet – mimo swoich gabarytów – może stać się praktycznie niezauważalne. (Fot. Amica)
Czytaj więcej...
Jedną z głównych przyczyn psucia się żywności, obok nieodpowiedniej temperatury, jest powietrze i jego skład. Zawarty w nim tlen oraz różne związki przyspieszają rozwój drobnoustrojów i bakterii, skracając jednocześnie trwałość produktów. Tym dłużej zachowają one swą świeżość, zapach i smak, im bardziej zadbamy o optymalne warunki ich przechowywania. (Fot. Amica)
Czytaj więcej...
Konstrukcje wyspowe to jedne z najdroższych i najbardziej zaawansowanych technicznie oraz wzorniczo okapów. Cechą charakterystyczną tych urządzeń jest bezpośredni montaż do sufitu i odpowiednio dostosowany zwis, np. nad wyspą kuchenną, na której umieszczona jest płyta grzejna i inne urządzenia. (Fot. Falmec)
Czytaj więcej...
Nie każdy użytkownik zdaje sobie sprawę z tego, jak ważne jest odpowiednie ustawienie i wypoziomowanie modelu wolnostojącego. Odpowiedniej wiedzy i umiejętności wymaga też montaż w zabudowie. Po instalacji nie należy zapominać o właściwej eksploatacji sprzętu. (Fot. Sharp)
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket