To jeden z najważniejszych aspektów użytkowania nie tylko sokowirówek. Pierwszą i najważniejszą rzeczą jest oczywiście systematyczne czyszczenie, którego nie zastąpią nawet najlepsze środki czyszczące.
Czytaj więcej...
Bardzo często te same lub podobne rozwiązania stosowane są zarówno w sokowirówkach, jak i wyciskarkach do owoców. Zupełnie osobna kategorię także pod tym względem stanowią wyciskarki do cytrusów, które rządzą się własnymi prawami.
Czytaj więcej...
Sokowirówki i wyciskarki są produktami, po które coraz częściej sięgają konsumenci – nie tylko ci, którzy zdrowy tryb życia uznają za jedyny właściwy. Odpowiednia porcja witamin powinna być składnikiem każdej diety, o ile chcemy, aby była ona dla nas źródłem energii i dobrego samopoczucia.
Czytaj więcej...
Urządzenia, w których można przygotowywać soki, są coraz popularniejsze. Można je podzielić na produkty służące tylko do tego oraz na takie, które na dobrą sprawę są urządzeniami wieloczynnościowymi, mogącymi zastąpić maszynkę do mielenia mięsa czy młynek do orzechów.
Czytaj więcej...
W zależności od tego, czy korzystamy z sokowirówki czy z wyciskarki, otrzymujemy różnego rodzaju soki.
Czytaj więcej...
Rodzaj obiegu to podstawowe kryterium klasyfikacji tych urządzeń. Pod tym względem można podzielić je na dwie grupy: modele z obiegiem otwartym i zamkniętym.
Czytaj więcej...
Wyciskarki można podzielić na te do mieszanych produktów, czyli owoców i warzyw, i te przeznaczone tylko do cytrusów.
Czytaj więcej...
W wypadku wyciskarek bardziej niż szybkość obrotów liczy się dokładność. W przeciwieństwie do sokowirówek należą one do urządzeń wolnoobrotowych. Dzięki temu w trakcie wyciskania produktów nie dochodzi m.in. do utlenienia soku.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket