Szuflady grzewcze i do pakowania próżniowego można wykorzystać do podgrzania naczyń, podtrzymania temperatury przygotowanej żywności, a nawet do gotowania i pieczenia potraw. Wszystko dzięki odpowiedniej cyrkulacji ciepłego powietrza. (Fot. Siemens)
Czytaj więcej...
Technika gotowania sous-vide polega na zamknięciu żywności w specjalnych workach próżniowych, a następnie gotowaniu jej na parze w temperaturze od 40 do 100 °C. Dzięki całkowicie szczelnej torebce zachowane zostają naturalne smaki, kolor i konsystencja, a także wszystkie niezbędne witaminy i minerały. Wszystkie te czynności wykonamy wygodnie w specjalnych szufladach grzewczych, które, choć są nowością wśród sprzętów AGD, szybko zyskują na popularności. (Fot. ASKO)
Czytaj więcej...
Szuflady do zabudowy to nowe, ale już cieszące się ogromną popularnością sprzęty gospodarstwa domowego. Większość z nich wykorzystywana jest jako urządzenia do podgrzewania, ale na rynku znajdziemy również modele, których jedną z praktycznych funkcji jest pakowanie próżniowe. (Fot. Miele)
Czytaj więcej...
Pakowanie próżniowe to przede wszystkim dłuższe przechowywanie żywności. Proces opiera się na wypompowaniu powietrza z worków foliowych lub specjalnych pojemników próżniowych, w których znajdują się produkty spożywcze. Na rynku dostępne są kompaktowe modele, a także większe – do zabudowy, w formie specjalnej szuflady.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket