Artykuły

Historia mikrofal

Historia mikrofal i ich budowa

2018-01-22

Pierwsze kuchenki mikrofalowe wizualnie nie przypominały tych, które konsumenci oglądają dziś na półkach sklepowych. Początkowo używane były wyłącznie w restauracjach, głównie ze względu na swoje gabaryty. Dziś są standardowym wyposażeniem niejednej kuchni.

Czytaj więcej...
Którą wybrać

Którą wybrać - wolnostojącą czy do zabudowy?

2018-01-22

Klasyczny podział biegnie między modelami do zabudowy a wolnostojącymi, choć warto wiedzieć, że część modeli wolnostojących możemy zabudować za pomocą ramki do zabudowy.

Czytaj więcej...
Możliwości

Możliwości mikrofal

2018-01-22

Kuchenki mikrofalowe są urządzeniami, które przede wszystkim zostały stworzone, by podgrzewać potrawy. Jednak wielofunkcyjność modeli sprawia, że podgrzewanie to tylko jedna z wielu ich funkcji.

Czytaj więcej...
Niezbędne naczynia,

Niezbędne naczynia, ważne czyszczenie

2018-01-22

Rozmawiając o urządzeniach gospodarstwa domowego, nie można pominąć akcesoriów i naczyń, które pozwalają w indywidualny sposób przygotować daną potrawę. Ważne jest także zachowanie czystego wnętrza i samej powierzchni kuchenki mikrofalowej.

Czytaj więcej...
Ważne liczby i dane

Ważne liczby i dane

2018-01-22

Parametry techniczno-użytkowe określają specyfikę urządzeń i to dzięki nim w szczegółowy sposób porównujemy możliwości urządzeń i wybieramy najlepszy dla nas wariant.

Czytaj więcej...
Podstawowe zasady picia

Podstawowe zasady picia i przyrządzania soków i koktajli

2017-12-07

O zaletach i zasadach przygotowywania soków i koktajli opowiada Agata Ziemnicka- Łaska, dietetyczka i ekspert żywieniowy Philips.

Czytaj więcej...
Dom gotowy na

Dom gotowy na Święta

2017-11-10

Przygotowanie Świąt to spore wyzwanie logistyczne. Wybór odpowiednich prezentów, które ucieszą naszych bliskich, przygotowanie dwunastu potraw na wigilijny stół  no i ,last but not least, sprzątanie domu.

Czytaj więcej...
Rewolucja w przechowywaniu

Rewolucja w przechowywaniu żywności

2017-10-13

16 października to obchody Światowego Dnia Żywności, który ustanowiony został przez ONZ ds. Wyżywienia i Rolnictwa w 1979 r. Corocznie w samej tylko Polsce gospodarstwa domowe marnują ponad 2 miliony ton żywności (Eurostat). Celem nadrzędnym tego dnia jest zwiększenie świadomości konsumentów na temat światowych problemów żywnościowych oraz walka z głodem i niedożywieniem. Marka FoodSaver, jako lider w segmencie produkcji systemów pakowania próżniowego, prezentuje proste sposoby na wydłużenie przydatności artykułów spożywczych.

Czytaj więcej...
Pielęgnacja i stylizacja

Pielęgnacja i stylizacja

2017-09-26

Dziś nie wystarczy być tylko czystym i zadbanym. Trzeba być także wypielęgnowanym i wystylizowanym. Cóż, kanony piękna, mody i kultury się zmieniają. Pewne rzeczy pozostają jednak niezmienne.

Czytaj więcej...
Suszenie warzyw

Suszenie warzyw i owoców

2017-09-26

Suszenie to jedna z najlepszych metod konserwacji żywności. Wysuszone warzywa i owoce zachowują smak i walory odżywcze i mogą być konkurencją dla niezdrowych przekąsek typu chipsy czy paluszki.

Czytaj więcej...
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket