Pierwsze kuchenki mikrofalowe wizualnie nie przypominały tych, które konsumenci oglądają dziś na półkach sklepowych. Początkowo używane były wyłącznie w restauracjach, głównie ze względu na swoje gabaryty. Dziś są standardowym wyposażeniem niejednej kuchni.
Czytaj więcej...
Klasyczny podział biegnie między modelami do zabudowy a wolnostojącymi, choć warto wiedzieć, że część modeli wolnostojących możemy zabudować za pomocą ramki do zabudowy.
Czytaj więcej...
Kuchenki mikrofalowe są urządzeniami, które przede wszystkim zostały stworzone, by podgrzewać potrawy. Jednak wielofunkcyjność modeli sprawia, że podgrzewanie to tylko jedna z wielu ich funkcji.
Czytaj więcej...
Rozmawiając o urządzeniach gospodarstwa domowego, nie można pominąć akcesoriów i naczyń, które pozwalają w indywidualny sposób przygotować daną potrawę. Ważne jest także zachowanie czystego wnętrza i samej powierzchni kuchenki mikrofalowej.
Czytaj więcej...
Parametry techniczno-użytkowe określają specyfikę urządzeń i to dzięki nim w szczegółowy sposób porównujemy możliwości urządzeń i wybieramy najlepszy dla nas wariant.
Czytaj więcej...
O zaletach i zasadach przygotowywania soków i koktajli opowiada Agata Ziemnicka- Łaska, dietetyczka i ekspert żywieniowy Philips.
Czytaj więcej...
Przygotowanie Świąt to spore wyzwanie logistyczne. Wybór odpowiednich prezentów, które ucieszą naszych bliskich, przygotowanie dwunastu potraw na wigilijny stół no i ,last but not least, sprzątanie domu.
Czytaj więcej...
16 października to obchody Światowego Dnia Żywności, który ustanowiony został przez ONZ ds. Wyżywienia i Rolnictwa w 1979 r. Corocznie w samej tylko Polsce gospodarstwa domowe marnują ponad 2 miliony ton żywności (Eurostat). Celem nadrzędnym tego dnia jest zwiększenie świadomości konsumentów na temat światowych problemów żywnościowych oraz walka z głodem i niedożywieniem. Marka FoodSaver, jako lider w segmencie produkcji systemów pakowania próżniowego, prezentuje proste sposoby na wydłużenie przydatności artykułów spożywczych.
Czytaj więcej...
Dziś nie wystarczy być tylko czystym i zadbanym. Trzeba być także wypielęgnowanym i wystylizowanym. Cóż, kanony piękna, mody i kultury się zmieniają. Pewne rzeczy pozostają jednak niezmienne.
Czytaj więcej...
Suszenie to jedna z najlepszych metod konserwacji żywności. Wysuszone warzywa i owoce zachowują smak i walory odżywcze i mogą być konkurencją dla niezdrowych przekąsek typu chipsy czy paluszki.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket